Digitale oogstress

Weet jij hoeveel uur je op een dag naar een digitaal scherm kijkt? Het is meer dan je denkt!

Gemiddeld spenderen we  8 à 10 uur kijkend naar een digitaal scherm. Langdurig schermgebruik kan oogstress veroorzaken. Al na 2 uur kunnen symptomen als oogirritatie, troebel zicht en hoofdpijn optreden.

Wat nu?

Ook hier kunnen de juiste brilglazen een oplossing bieden.

Ben je tussen de 13 en 45 jaar oud? Dan zijn de ondersteunende SYNC III glazen van Hoya geschikt voor jou. Deze glazen bevatten onderaan het glas een boostzone, deze zone laat de ogen toe zicht te ontspannen  en gemakkelijker hun focus te vinden.

Ben je ouder dan 45 jaar? Dan raden wij je de Workstyle glazen aan. Dit computerglas biedt een optimaal kijkcomfort zowel op leesafstand als tussenafstand. Daarnaast zorgt het Workstyle glas dat je gedurende heel de dag op een comfortabele manier kan werken zonder al teveel hoofdbewegingen. Welk type van Workstyle glas voor jou perfect is, hangt af van jouw dagelijkse werkstijl. Dit glas is ook geschikt voor hobby’s zoals schilderen, muziek spelen of lezen.

Extra bescherming

Daarnaast raden we je de BlueControl coating aan. Deze coating neutraliseert het blauw licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald. Het voorkomt de overbelasting van de ogen en vermindert de lichtschittering en zorgt voor een scherper contrast.

Meer weten?

Op onze blog vind je enkele tips voor veiliger schermgebruik.

Wil je meer weten? Wij geven je graag vrijblijvend meer uitleg.

Maak hier uw afspraak

Ultra one day banner