Oogmeting

Bij Optiek Karine hebben we meer als 30 jaar ervaring in het uitvoeren van oogmetingen. We werken zeer nauwkeurig en volgen voortdurend bijscholingen zodat we je steeds de beste service kunnen bieden.

Aangezien wij de gezondheid van de ogen superbelangrijk vinden, meten we niet enkel de visus voor ver en nabij, maar doen we een volledige screening van de ooggezondheid.

Stellen we tijdens de oogmeting onregelmatigheden vast, dan sturen we je uiteraard door naar de oogarts. Want wij nemen geen risico’s met jouw ooggezondheid.

Wat wordt er gemeten bij een oogmeting?

Draag jij al een bril? Dan beginnen we eerst met jouw ‘oude’ bril uit te meten met de lensanalyzer. Zo weten we wat jouw vorige sterkte is.

De eerste oogmeting die we uitvoeren gebeurt met de autorefractor. Dit toestel bepaalt automatisch de oogafwijking.
Dit is voor ons een eerste indicatie, maar wij vinden dit niet nauwkeurig genoeg.

Daarom bepalen we jouw dioptrie zorgvuldig met de digitale foropter. Bij deze oogmeting laten we je letters lezen zowel voor ver als kortbij. Nadien steken we het resultaat van deze oogmeting in de pasbril, om zeker te zijn dat je er goed mee ziet en zo kan je al eens ervaren hoe je met jouw nieuwe brilsterkte gaat zien.

Na de oogmeting doen we een uitgebreide screening van de ooggezondheid met de biomicroscoop. Daarna meten we de oogdruk na met een non-contact tonometer.

Ultra one day banner