Vijf veel gestelde vragen
Hoe poets ik mijn bril het beste?
Spoel jouw bril onder koud stromend water zodat het vuil eraf loopt. Is jouw bril vettig? Neem dan een klein druppeltje zachte detergent tussen duim en wijsvinger en verspreidt dit over de glazen. Goed naspoelen en met een zachte doek oppoetsen. Heb je geen water bij de hand? Gebruik dan de Optiek Karine brillenspray.
Mag ik mijn bril poetsen met vochtige doekjes?
Vochtige doekjes zijn gemaakt van papiervezel, wat krassen maakt op jouw glazen. Ook zitten er in de meeste vochtige doekjes citroen of alcohol wat de coating van het brillenglas aantast.
Mag ik mijn zonnebril op het dashboard in de auto laten liggen?
Bij zonnig weer kan het op het d ashboard achter het glas wel tot 92°c worden. Hierdoor kunnen het montuur en de glazen vervormen en kan de coating van het glas loskomen.
Welke type contactlenzen zijn er en kan ik er mee lezen?
Het aanbod aan contactlenzen is heel groot. Je kan kiezen tussen maand- of daglenzen. Maandlenzen doe je ‘s avonds uit en ‘s ochtends terug in en dat gedurende een maand. Bij daglenzen heb je elke dag een nieuwe contactlens die je weggooit als je ze uit doet. Wist je dat er ook contactlenzen bestaan waarmee je kan lezen, dit zijn multifocale lenzen die zowel in dag als maandlenzen te verkrijgen zijn..
Kan ik mijn bril zelf recht zetten?
Elke bril bestaat uit een ander materiaal waarvoor we de juiste instrumenten hebben om deze recht of vaster te zetten.